Smededal-logo-RGB

EFTERSKOLEÅR I DET FRIE

Hvorfor mure sig inde – når man kan more sig ude”

På friluftslinien vil du lære at færdes og opholde dig i skov, åbne landskaber og langs Danmarks kyster med enkle midler og med respekt for den natur, du er i.

Vi begynder omkring bålet som du selv lærer at samle og tænde. Bålet vil være det gennemgående samlingspunkt og varmekilde for den lille gruppe vi arbejder i. 

Det vil også være det sted, hvor vi skaber små festmåltider med plankelaks grillet ved bålets gløder eller grubestegt kylling, bare for at tage et par eksempler. Desuden vil ilden også varme de sten, som giver varme i den svedehytte vi bygger.

Ud fra de trygge omgivelser omkring vores egen bålplads bevæger vi os ud på ture i landskabet både til fods, på cykel og med kano og kajak. Her lærer du noget om: 

Hvordan man pakker og planlægger mindre ture

Hvordan man ”træder varsomt” i naturen

Hvordan man slår lejr

Hvordan man klarer sig ude i alt slags vejr

DET SIGER ELEVERNE

SAMMENHOLD BETYDER ALT!

Vores friluftsgruppe vil være så lille, at vi kommer til at lære hinanden rigtig godt at kende og undervejs vil du lære, hvor vigtigt det er, at “løfte i flok” for at få en god oplevelse.

Når vi tager på tur, starter vi ud fælles, men efterhånden får du også mulighed for at prøve kræfter med at tage på din helt egen tur. Enten i en lille gruppe, eller hvis du har mod på det, helt alene. Sidst på sæsonen slutter vi af med en fællestur over nogle dage, hvor du prøver kræfter enten med Kong Vinter, eller en tur langs kysten i foråret hvor livet igen pibler frem.

Undervejs i forløbet får du også prøvet kræfter med at klatre i høje bøgetræer, finde vej igennem skov og krat med landkort og smede på esse.

”Mennesket forbliver kun menneskeligt hvis det er i stand til at bevare store lysninger af enkelhed i sit liv”