Efterskolen Smededal – Fransk

Fransk på Smededal

Det er spændende at rejse. Og det bliver kun sjovere af at kunne fremmedsprog, så man kan tale med lokale, bestille mad og få nye bekendtskaber, mens man er afsted. På Smededal har du mulighed for at vælge fransk, så du, når du er færdig på efterskole, kan tage ud at rejse og opleve verden på en ny måde. Det er ikke kun i Frankrig, de taler fransk. Mange andre lande lærer det som andetsprog. Både i nogle afrikanske lande, Canada og flere lande i Europa er fransk en nem måde at kommunikere med lokale.

Hvis du vælger fransk på Smededal, vil du, når året er omme, have brugt tid på at tale sproget. For mange er fransk ikke et sprog man har beskæftiget sig meget med før. Andre har måske en smule erfaring eller viden. Det er vigtigt for os, at du som elev har en oplevelse af at blive dygtigere til både at tale og forstå. Det betyder, at vi har lavet undervisningen, så den tager udgangspunkt i de basale elementer. Samtidig er vi opmærksomme på at lave undervisning på en måde, så alle elever får noget ud af det. I undervisningen i fransk på Smededal er der rig mulighed for at lære sproget, så det rent faktisk er brugbart, når du er færdig her.

Fransk undervisning

I løbet af vores fransk undervisning skal vi arbejde med forskellige emner, hvor vi både skal læse, skrive, tale og forstå sproget. Der er bestemt nogle emner på forhånd, som handler om samfundsforholdene i fransktalende lande. Her får du kendskab til, hvordan hverdagen er i forskellige lande, og hvordan deres samfund er bygget op. Selvom nogle emner er fastlagt, har du mulighed for at komme med forslag til, hvilke andre emner vi ellers kunne forholde os til.

En af vores fokuspunkter er det talte sprog. At du, efter at have haft fransk undervisning, kan bruge sproget til hverdagssituationer og har mod på at bruge det. Derfor går en stor del af vores fransk undervisning med at tale med hinanden, diskutere og fortælle. På den måde bliver man tryg ved sproget. Vi lægger stor vægt på at skabe et undervisningsmiljø, hvor man ikke skal være bange for at lave fejl.

Fransk eksamen

Fransk eksamen på Smededal foregår på samme måde som folkeskolens afgangsprøve eller med 10. klasses prøven. Undervisningen er tilrettelagt på en måde, som gør, at du kan opnå det krævede niveau for at komme sikkert igennem fransk eksamen.